Servis a údržba klimatizácie

01.02.2019 00:00

 

Údržba a opravy klimatizačných jednotiek

Naša spoločnosť poskytuje tuto službu v Bardejove a v blízkom okolí. Želáme si, aby Vám od Nás kúpená klimatizačná jednotka, dobre slúžila čo najdlhšiu dobu.

Údržba a oprava klimatizácie je dôležitá pre bezproblémovú a dlhodobú prevádzku klimatizácie. Plánovanú preventívnu údržbu klimatizácie je potrebné vykonať jeden krát ročne. Preventívna údržba klimatizácie vám zabezpečí správnu funkčnosť klimatizácie, zníži náklady na elektrickú energiu a odstráni potenciálne zdravotné riziká. No a to najdôležitejšie. Pravidelne čistená a udržiavaná klimatizačná jednotka v sebe nedrží baktérie a ďalšie látky, ktoré spôsobujú nezdravé prostredie. Jedná sa teda o jeden z hlavných faktorov prevencie ochorení. Ich riziko totiž pri prevádzke zanesených a znečistených klimatizácií celkom významne narastá.

Pravidelný servis klimatizácie zahŕňa:

 čistenie a dezinfekciu filtrov, výparníka a odvodu kondenzátu a kontrolu prevádzkových veličín. U klimatizácie ktorá je intenzívne používaná by mala byť preventívna kontrola vykonávaná častejšie.

Čistenie klimatizačných zariadení  je veľmi dôležité pre správne fungovanie a bezproblémový chod klimatizácie. Vnútorná jednotka v miestnosti ako aj vonkajšia kondenzačná jednotka v sebe majú ventilátory. Tieto ventilátory v zabezpečujú cirkuláciu vzduchu cez výparník, ako aj cez kondenzátor. Týmto však dochádza k zanášaniu lamiel jemnými prachovými časticami, ktoré začnú brániť prestupu tepla. Tým sa znižuje účinnosť klimatizácie a zvyšuje namáhanie kompresora.

Výparník vnútornej jednotky je síce chránený jemnými prachovými filtrami, pri zanedbaní údržby však príde časom k ich zaneseniu. Filtre a vnútorné jednotky je potrebné pravidelne čistiť pomocou čistiacich a dezinfekčných prostriedkov. Na čistenie a dezinfekciu lamiel kondenzátora a výparníka sa používajú špeciálne čistiace a dezinfekčné prípravky, ktoré servisný technik aplikuje na výparník či kondenzátor. Aplikáciou dezinfekčného roztoku sú likvidované zárodky baktérií a piesní  ktoré by mohli mať negatívny vplyv na vaše zdravie.

 NOViNKA !!! Naša firma ma v tomto smere novinku vyčistenie vnútornej jednotky klimatizácie a celej miestnosti ozónom O3 viac info na mobile 0905203563.                       To sa týka aj kabíny automobilov, chladiacich a mraziacich boxov a podobne.

Zanedbané  alebo nesprávne servisované klimatizačné zariadenie má výrazne vyššie nároky na spotrebu elektrickej energie

 Pravidelná údržba zahŕňa nasledovné pracovné úkony:

  • Kontrola funkčnosti žalúzií a hlučnosti vnútornej jednotky.
  • Čistenie a dezinfekcia filtra a výparníka vnútornej jednotky.
  • Čistenie a dezinfekcia odvodu kondenzátu.
  • Kontrola elektrických zariadení vonkajšej i vnútornej jednotky.
  • Vyčistenie kondenzátora vonkajšej jednotky.
  • Vyčistenie vonkajšej jednotky kontrola a hlučnosti.
  • Kontrola ventilátora vonkajšej jednotky.
  • Kontrola prevádzkových tlakov a teplôt v systéme.
  • Diagnostika prípadnej poruchy, ponúknutie a na cenenie opravy.

Doplnenie chýbajúceho chladivá a prípadné opravy sú zahrnuté v cene pravidelnej údržby len počas trvania záručnej doby a len u zariadení zakúpených u nás a namontovaných našou firmou, musia byť vykonané pravidelné kontroly klimatizačného zariadenia najmenej dva kráť ročne pred letnou sezonov a po letnej sezóne, inak zákazník stráca nárok na bezplatný záručný servis.

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.